Bokbunden

Måste. Lägga. Ifrån. Mig. Boken.

Charlotte Hassel, av Frida Skybäck

Jag tror jag tyvärr hade för höga förväntningar för den här boken, för jag blev lite besviken. Inte för att det är en dålig bok och jag läste uppenbarligen ut den riktigt snabbt. Men det var små saker som störde mig och dessutom blev jag inte riktigt vän med huvudkaraktären Charlotte Hassel.

Charlotte Hassel återvänder till Sverige efter 13 år i exil för att förhindra hennes syster att gifta sig med en otrevlig, för att inte säga sadistisk man. Hon har, 13 år tidigare varit tvungen att fly hals över huvud, 16 år gammal från Sverige. Nu återvänder hon i hemlighet, under sin fästmans namn och halkar direkt in i hovet och intriger runt kungen. Kommer hon bli igenkänd? Kommer hon möta sitt livs stora kärlek, Axel, som hon varit hemligt förlovad med när hon flydde från Sverige? Kommer hon kunna hindra det ödesdigra äktenskapet som hennes syster snart träder in i? Kommer hon kunna hålla sig utanför maktintrigerna?

Det här är en underhållande roman, jag läste den snabbt. Vid varje kapitelslut så kunde jag inte stoppa mig själv, jag vände blad och läste ett kapitel till. Men som sagt, jag är inte helt såld. Jag störde mig på detaljer som för mig inte riktigt kändes trovärdiga, bland annat hur lång tid det skulle ta att färdas med häst och vagn mellan Göteborg och Stockholm. Jag störde mig på Charlotte, det kändes som om hon ibland var briljant och ibland lite för trög. Till bokens fördel ska jag säga att jag gillade dialogerna och språket. Ska nog ändå ge mig på hennes nya bok och ge den en chans också. Historisk romance är ju ändå historisk romance!

Jag är inte ens riktigt vän med omslaget.
Bilden lånad från adlibris.com

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: